Betala ditt medlemskort

Ändrad den Fri, 13 Jan 2023 vid 04:30 PM

När du loggat in ska du välja medlemskort och betala via Swish eller bankkort.
Längst ner finns en instruktionsfilm.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Välja medlemskort

När du loggat in så kommer du till en sida där du ska välja medlemskort genom att klicka på det kort du vill ha. Du måste klicka på det kort du vill köpa, även om det bara finns ett kort att välja på.

När du gjort ett val så aktiveras länken för Betala och du kan klicka på den knappen. Bilderna nedan visar hur det ser ut innan man valt kort och efter.

Många filmstudior har inte olika val utan det finns bara ett terminskort att välja på.

Vissa filmstudior har däremot flera val, kanske beroende på priskategori eller att de visar samma film vid flera tillfällen. Serie 1 kan som exempel stå för Lördag kl 14.00 och Serie 2 kan stå för Söndag kl 14.00. Om du är osäker på vilket kort du ska välja kan du fråga din filmstudio.

Om din filmstudio har flera kort som du kan välja mellan så kommer du aldrig riskera att köpa samma terminskort två gånger, eftersom du bara kan köpa ett terminskort av varje sort per medlemsprofil. Du kan alltså inte klicka på ett kort som du redan har köpt utan det kommer istället stå "Du har redan köpt detta kort"

När du valt vilket medlemskort du vill ha ska du betala, vilket du kan göra via betalkort eller swish. (Swish ligger under Betalkort). Du ser betalningsfunktionen även i instruktionsfilmen längst ner.

Webbköp slut

Om det inte går att köpa medlemskort för att det står "Webbköp slut. "X" kort finns att köpa direkt av filmstudion" så betyder det att filmstudion har spärrat köp via webben men har kort till försäljning via andra kanaler, t ex över disk vid filmvisningarna eller via bankgiro eller liknande. Läs vad som gäller för just din filmstudio på deras webbsida eller kontakta filmstudion.

Betalkort

Du kan betala med alla de vanligaste bankkorten men ditt kort måste vara kopplat till aktuella säkerhetsfunktioner för nätköp (EU-krav) för att köpet ska kunna genomföras. Detta kallas 3D-secure och det vanligaste är att du behöver bekräfta ditt köp med Bank-ID, eget valt lösenord eller liknande. Om detta inte fungerar eller du inte vet hur du verifierar köpet - kontakta din bank/kortföretag eller välj annan betalmetod.

OBS! Det är viktigt att du stannar kvar på köpsidan och ser till att ditt köp blir bekräftat efter att du har verifierat ditt kort. Först då kan du vara säker på att din betalning har genomförts.

Om du loggat in med e-post kommer du få en bekräftelse av ditt köp till din mejl.

Swish

När du betalar med swish så swishar du inte till något specifikt nummer utan du skriver in ditt eget mobilnummer (det du ska swisha från) och öppnar din swish-app på mobilen och genomför köpet.  Se till att du stannar kvar på köpsidan så att du ser att köpet har gått igenom. Om du har loggat in med e-post kommer du att få en bekräftelse till din mejl.

Bekräftelse per e-post

Om du loggat in med din e-post får du en bekräftelse till din mejl. Tänk på att denna typ av automatmejl kan hamna i skräpposten eller i mappar för kampanjer eller liknanden.

Om du fått denna bekräftelse kan du vara säker på att ditt köp är korrekt och du kan hämta ut ditt medlemskort hos filmstudion. Om du inte hittar bekräftelsen men kan se din transaktion i swish-appen eller på betalkortet är också allt ok, använd den informationen för att hämta ut ditt medlemskort.

Ungefär såhär ser e-postbekräftelsen ut

Instruktionsfilm betalning

Medlemsguide: köpa medlemskort from SFF on Vimeo.