Bonusaktiveter

Ändrad den Tue, 17 Dec 2019 vid 06:18 PM

Flera filmstudior har redan nu olika extra filmaktiviteter på gång. Det kan vara allt från stora filmfestivaler till enklare temavisningar. Varför inte försöka med en filmhelg, kanske i samarbete med den lokala biografen, där man visar ett antal filmer på ett speciellt tema, eller en ”filmfrossa” där man visar film dygnet runt!

Frukostfilm har också prövats. I en filmstudio möttes publiken av ett frukostbord, med hela styrelsen iklädd i pyjamas, kl 09:00 på lördag morgon!

Ett populärt inslag i terminsrepertoaren kan vara en stumfilmsvisning med levande musik. Att få tag i hugade musiker är inte alltid lätt, men kanske finns det någon duktig musiklärare på orten som är villig att ställa upp. Ett exempel är en visning av Chaplins ”Cirkus” med en pianist klädd som Liberace och kandelabrar med levande ljus på flygeln. En klar succé! Man kan också beställa någon etablerad stumfilmspianist, som t. ex. Matti Bye, även om kostnaderna då blir ganska höga.

Utomhusbio på hösten har prövats av många filmstudior med gott resultat.

Hos SFF kan ni söka bidrag för dessa bonusaktiviteter.