Redigera och administrera Studiowebbsidan

Ändrad den Fri, 15 Sep 2023 vid 07:56 PM

Detta är startsidan för information om hur du uppdaterar och sköter filmstudions webbsida om ni använder SFF:s webbsida

Dyker inte de nya filmerna upp?

Glöm inte att du måste uppdatera till aktuell termin under Inställningar. Läs mer om inställningar nedan eller se intstruktionsfilm här.

OM ATT LOGGA IN

• Logga in genom att lägga till ändelsen /admin efter filmstudions webbadress. Den fiktiva filmstudion Demo Filmstudio loggar alltså in genom: https://demo.filmstudio.se/admin

• Alla som är registrerade som kontakter i Filmstudions kontaktregister läggs till som användare och kan logga in. De måste själva skapa sitt lösenord.
  • Glömt lösenord / skapa lösenord: Man skaffar, eller återskapar, sitt lösenord genom att på inloggningssidan klicka på "Glömt lösenord?". Då kommer ett mejl till användare med en länk att klicka på för att skapa lösenord. Kom ihåg att titta i skräppost eller liknande om det inte kommer något mejl.

Om webbsidans administration

När ni loggar in på webbsidan kommer ni till ett så kallat administratörsgränssnitt. I vänsterspalten finns ett antal menyrader, som vi går igenom härnedan. Via dessa kan ni styra hela webbsidan.

Det är främst kategorierna under Innehåll (Nyheter och bokningar) som ni behöver arbeta med. För er som säljer medlemskort via SFF:s digitala portal gäller det också att hålla koll under Medlemmar och biljetter. Vi ska också bekanta oss med menyraden Webbplatsinställningar men här har redan SFF gjort de flesta nödvändiga grundinställningarna.

Läs mer genom att klicka vidare i menyraden här nedan.

INNEHÅLL

MEDLEMMAR OCH BILJETTER

WEBBPLATSINSTÄLLNINGAR

• Startsida (I den här delen av guiden hittar ni också information om hur man skapar hyperlänkar. Att skapa hyperlänkar är ett verktyg som ni har användning av även när ni redigerar andra delar av hemsidan.)
  • Nyhetssida
  • Medlemssida
  • Studiosida
  • Sidfot
  • Inställningar OBS! Här är det viktigt att ni själva uppdaterar så att information om rätt termin visas på er webbsida! Läs mer via länken!

FILMLISTAN ADMIN

• Filmlistan admin. Här finns en direktlänk till Filmlistan där ni kan redigera till exempel de kontaktuppgifter som ska visas på studiosidan, ni kan göra beställningar och redovisa medlemskort.
  • Länk till lathund - är en länk till den här sidan.