Presentation av SFF webbsida för filmstudior

Ändrad den Fri, 15 Sep 2023 vid 07:34 PM

Om ni redan använder SFF:s webbsida och letar information om att använda den så gå hit: Administrera studiowebbsidan.

Om en filmstudio vill skaffa en webbsida så kontaktar ni bara SFF. Fördelar med en sida från SFF är:

• Den är gratis
  • Den är enkel
  • Den är anpassad efter er filmstudio
  • Ni kan vända er till SFF för support

Några av de funktioner som finns:

• Filmposters och filmsynopsis hämtas direkt från filmlistan. Ni behöver inte skriva något.
  • Alla datum för filmvisningar kopplas till bokningen i Filmlistan.
  • Medlemsregister
  • Medlemsutskick
  • Försäljning av medlemskort.

Beskrivning av processen

Första steget

Kontakta SFF och säg att ni vill använda vår webb. Ni kan få en genomgång och pröva en testsida, vår Demo.

När det är klart att ni vill ha en webbsida lägger SFF upp en grund med information som är lätt att bygga vidare på. Alla sidor får en adress enligt mallen filmstudionamn.filmstudio.se. Adressen till Demo filmstudio, som vi använder för demonstration, blir alltså demo.filmstudio.se.

Det går att behålla ett tidigare domännamn men peka om adressen. Till exempel göra så att www.demostudio.com fungerar som komplement till demo.filmstudio.se. Kontakta SFF ifall ni vill ha hjälp med detta.

Andra steget

När sidan är publicerad kan den administreras av er genom att logga in via adressmodellen: filmstudionamn.filmstudio.se/admin

Demo Filmstudio loggar alltså in via demo.filmstudio.se/admin.

Sedan är det bara att redigera. Ni kan vända er till SFF för support.

Inlogg

Alla som kan logga in i Filmlistan kan också logga in på Studions webbsida. SFF lägger löpande upp användarinformation på de kontakter ni registrerar i Filmstudions kontaktregister. Om någon saknar inlogg och behöver hjälp kontakta SFF.

Skapa lösenord/Glömt lösenord

Alla som registreras som användare måste själva skaffa sig ett lösenord genom att klicka på länken glömt lösenord. Antingen på studiosidans inlogg eller på Filmlistans inlogg. Då kommer ett mejl till användaren och de kan klicka på en länk och skapa sitt eget lösenord. Samma procedur om du har glömt ditt lösenord.

Demonstration av webbsidan

Det finns en tydlig beskrivning av varje del av webbsidans funktioner här: Administrera studiowebbsidan.

Se hur vår mall ser ut via: demo.filmstudio.se

Ni kan också titta på denna presentationsfilm: