Sökfunktioner

Ändrad den Sun, 10 Mar 2024 vid 06:42 PM

Vad kan jag söka efter i fritextfältet "Ange sökord"?

Du kan söka på titel (eller del av titel), regissör, medverkande och fritext (presentationstexten om filmerna). Tänk på att ju mer du skriver desto mer rätt måste du skriva. Om du inte hittar en film och är lite osäker på stavningen av något ord, testa att skriva en del av titeln.

Om du exempelvis letar efter filmen Sommaren med Monika så kan du exempelvis hitta den genom att skriva bara Monika. Och du kan skriva "Sommaren med Mon" och filmen dyker upp, men om du stavar fel på Monika och skriver "Sommaren med Monica" som kommer den inte att komma upp.

Hur kan jag filtrera min sökning?

Det går också att filtrera sökningen utifrån land och årtal samt filmformat. Dessutom går det att söka i följande kategorier: spelfilm, dokumentär, kortfilm och barn & ungdom.

Länder: du kan välja att filtrera på ett land i taget. Listan är inte komplett och går främst efter land där filmen utspelar sig, inte produktionsland.

Årtal: du välja att filtrera från ett visst år och/eller till ett år. Årtalen som står är bara för att visa hur det fungerar...skriv in dina val.

Min biograf kan inte visa alla format, hur gör jag då?

Då kan ni välja att söka film enbart utifrån de format ni kan visa. Kryssa i respektive ruta för de format ni kan visa.

Om du tror att filmlistan har fel information om din biografs teknik, kontakta SFF.

Hittar du inte filmen du söker? Läs mer om sökfunktionerna.